Два товарни кораба са напуснали Украйна, въпреки руските заплахи и са

...
Два товарни кораба са напуснали Украйна, въпреки руските заплахи и са
Коментари Харесай

Какво става? Кораб от Украйна приближава български води

Два товарни кораба са напуснали Украйна, макар съветските заплахи и са в Черно море. Един от тях е локализиран покрай български териториални води. Това съобщава Associated Press.

Корабът за насипни товари Anna-Theresa, плаващ под либерийски байрак и пренасящ 56 000 тона чугун, напусна украинското пристанище Южне на 1 септември и към този момент е покрай българските териториални води, е съобщил украинският министър на инфраструктурата Александър Кубраков.
-->
Втори транспортен съд, Ocean Courtesy, пътуващ под флага на Маршаловите острови, е напуснал същото пристанище със 172 000 тона концентрат от желязна руда. Този транспортен съд е дошъл в румънското черноморско пристанище Констанца малко преди обяд на 2 септември, съгласно световния уеб страница за следене на кораби MarineTraffic. На уеб страницата не се показва дали корабът е подготвен да продължи пътя си от румънското пристанище.

Двата кораба са плавали през временен кулоар за цивилни кораби от черноморските пристанища на Украйна до Босфора, е допълнил Кубраков, представен от " Фокус ".

Коридорът минава край западните крайбрежия на Черно море, като заобикаля интернационалните води и вместо това употребява тези, следени от членовете на НАТО Румъния и България. На 2 септември управляващите на българското пристанище Варна не са удостоверили дали корабът Anna-Theresa ще влезе в пристанището или ще продължи към Босфора.

Корабите са третият и четвъртият, които употребяват краткотрайния кулоар, основан от държавното управление на Украйна, откакто Русия спря военновременно съглашение, целящо да обезпечи безвреден експорт на зърно от Украйна. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР